Skip to content

Info & Archief

Waarom een ontmoetingsdag?

De NVSG Ontmoetingsdag is een uniek moment van samenkomst van mensen die zich inzetten voor personen met een beperking. Het is  de biotoop waar Belgische Rotary clubs hun projecten komen toelichten en inspiratie vinden bij elkaar.

Rotariërs uit het ganse land, vertegenwoordigers van sociale instellingen, kleine en grote vzw’s en het grote publiek vinden hier een forum waar ze kunnen kennismaken met talloze initiatieven als bron van inspiratie voor meer actie.

Sinds 2016 wordt de Ontmoetingsdag gekaderd in een actueel thema, en vragen we niet alleen extra aandacht voor de problemen waarmee een specifieke doelgroep geconfronteerd wordt, maar we geven ook concrete voorbeelden van hoe daar iets kan aan gedaan worden.

16de NVSG Ontmoetingsdag Zaterdag 18 november 2023, 8-13u Kasteel van Bouchout (Plantentuin Meise) Gastclub: Rc Meise-Bouchout

Thema: het ouder worden van mensen

Dankzij de vooruitgang inzake medische verzorging, worden mensen met een beperking vandaag ouder dan voorheen. Dat kan hen nog heel wat gelukkige momenten opleveren, maar ook extra beperkingen, gevoelens van eenzaamheid en/of bijkomende financiële zorgen.

Deze evolutie vraagt dan ook extra inspanningen van de betrokken instellingen, om het welbevinden van deze personen te kunnen garanderen. Dit is niet steeds vanzelfsprekend.

Tijdens deze ontmoetingsdag wordt de impact van ouder worden voor mensen met een beperking belicht door professionele hulpverleners. Ook stellen we enkele creatieve projecten voor die de betrokken residenten kunnen bijstaan in de optimalisatie van hun welbevinden.

De NVSG staat klaar om Rotaryclubs met een concreet engagement voor deze doelgroep financieel te ondersteunen.

Tijdens het glas van de vriendschap en tijdens de lunch heeft iedereen de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en verder kennis te maken met alle betrokken organisaties.

Onze ontmoetingsdag staat open voor Rotariërs en Rotaracters en ook voor geïnteresseerde vrienden en kennissen. Het Kasteel van Bouchout is gelegen in de prachtige Plantentuin van Meise, waar speciale voorzieningen zijn aangebracht voor bezoekers met een visuele beperking.

Rotary in actie, samen met de NVSG!

 

Archief